Biologisch geitenlamsvlees
Groot Windenberg wil biologische geitenmelk produceren waarbij zo min mogelijk lammeren naar de slacht moeten. Daarom wordt er gedaan aan duurmelken :
de geiten worden meerdere jaren gemolken na 1x lammeren.
Voor een geit begint met melk geven moet ze natuurlijk wel lammeren krijgen. Daarom worden er toch elk jaar wel een aantal geitenlammeren geboren
Alle lammeren worden op het eigen bedrijf opgefokt. De geitjes zijn voor vervanging van de melkgeiten. De bokjes worden tot ca 12 weken gehouden en gaan dan naar de slacht. .
Het vlees wordt op 3 manieren verkocht : als heel lam, in grote delen of als pakket
Een heel lam wordt alleen vers verkocht.
Een lam in grote delen bestaat uit: 2x achterbout, 2x voorbout,1x rug met ribben en nek,1x zadel. (gevacumeerd en ingevroren )
Een pakket is geheel geportioneerd: achterbouten, rug ( zadel), schouders, ribbetjes, koteletten, schenkels (gevacumeerd en ingevroren) en kan van heel of een half lam gekocht worden
7 redenen om geitenlamsvlees te eten van Groot Windenberg
achterbout
schouder
kotelet
schenkel
ribbetjes
halskotelet
We verkopen het vlees aan huis. We hebben geen vaste openingstijden, maar maken bij een bestelling een afspraak die ons beiden schikt.
Voor vragen, prijzen en bestellingen, stuur een mail naar :info@grootwindenberg.nl
of bel: 06 26454090